Името не е сменено, само от ЕООД става ООД и има нов собственик. На различни места прочетох различна информация по въпроса и се колебая как да постъпя.
Здравейте,
Фирмата от ЕООД стана ООД от 26.10.2023 г., има и смяна на Управителя.
Трябва ли в трудовите книжки да се отбележи чл. 123, ал.1, т. 5 и 6 и датата на събитието и  на нов ред вече с новия печат да се продължи ?

Благодаря за подсказването.
Пробвахме много пъти - все едно и също.
 Нямам представа защо се получава това отхвърляне.
Досега не сме имали проблем.
Здравейте,
Днес не можем да подадем Д1 и Д 6 в НАП.
При подаване  изписва "Невалиден формат на файла".
Преди подаване при  тестване с програмата на НАП последна версия 15.04 всичко е наред.
Някой имал ли е  подобен проблем при подаване на декларациите?



Здравейте,
от това се притеснявах,  дали новото решение ще е продължение или ще има период през който лицето няма валидно решение от ТЕЛК.
При нас изискахме входящите номера и писмата с които ги викат на ТЕЛК , които са с дати от месец януари  и решихме, че ще ги водим като лица с трайно намалена работоспособност.
Ще се позоваваме на чл. 26, ал.7 от ЗХУ при евентуална проверка, въпреки, че тези лица няма как да са повикани 3 месеца по-рано за освидетелстване , защото закона влиза от януари 2023 г. а техните стари решения от ТЕЛК приключиха на 01.03.2023  г.


Чела съм за тези срокове, но  тези, които не попадат в тях?
Единия от нашите  работници има вх. номер за приети документи от 27.01.2023, ТЕЛК - решението му е изтекло на 01.03.2023 г.
Здравейте,
Имаме работници, чиито решения от ТЕЛК изтекоха на 01. 03. 2023 г.
Подали са документи за преосвидетелстване, но няма изгледи скоро да получат решения от ТЕЛК, заради новите разпоредби и забавянето документите на тези лица.
С какъв статут да ги водя  до получаване на ново решение от ТЕЛК?
Според мен, докато нямам представено ново решение  от ТЕЛК трябва да им сменя статута и съответно няма да им се  намалява месечната данъчна основа.
От друга страна и двамата  са  с висок процент инвалидност заради сериозни заболявания. Прекъсването на статута "инвалид" касае и платения годишен отпуск на тези работници.
Моля, за мнение по този въпрос.